Resultaat Atelier Training Effectief Leidinggeven met DISC

training-effectief-leidinggeven-met-disc-14feb2019

Training effectief leidinggeven met DISC

In de training ‘Effectief Leidinggeven met DISC’ komen alle aspecten waar je als leidinggevende mee te maken hebt aan bod en dan aangevuld met de kennis van DISC. Dit vanuit de wetenschap dat je het beste medewerkers kunt begeleiden en ontwikkelen als je goed de aansluiting kan maken met die ander.

We kijken naar jouw stijl en in hoeverre die aansluit bij andere stijlen. Waar moet je rekening mee houden als je medewerkers wilt motiveren, ontwikkelen en coachen, een selectie interview houdt, als je iemand inwerkt, feedback geeft en bijstuurt? We kijken ook verder: naar vergaderingen, conflicten en het begeleiden van veranderingen. Wat kan je voorspellen dat er gebeurt bij de verschillende types en hoe kan je daar adequaat op acteren? Tijdens de training krijg je daar allemaal antwoord op. Praktisch en de volgende dag direct toepasbaar.

Voor wie?

Deze training is voor leidinggevenden. Voor deze training is het van belang dat je een DISC profiel hebt dat niet ouder is dan 2 jaar en wat je ooit ontvangen hebt in je leidinggevende rol. Heb je dat niet dan is de training DISC fundamentals een goede voorbereiding of een individuele DISC coaching sessie een optie. Ervaring met leidinggeven is gewenst.

Dit ga je doen in de training

  • Je analyseert je eigen profiel om zo te kijken waar je kracht zit als leidinggevende en welke aandachtspunten je hebt;
  • Je brengt je eigen team in kaart en bedenkt voor ieder teamlid afzonderlijk wat de beste benadering is, hoe je deze persoon het best kan motiveren, ontwikkelen, feedback kan geven en kan bijsturen;
  • We bekijken het teamprofiel en benoemen de gedragspatronen die je kan herkennen in een vergadering en in de samenwerking en hoe zaken gesaboteerd kunnen worden. En nog belangrijker. Hoe je deze kunt oplossen;
  • We kijken naar de verschillende stijlen en brengen de stereotype kwaliteiten, valkuilen en leerpunten in kaart;
  • Je weet hoe je het kunt toepassen in selectiegesprekken bij conflicthantering en het begeleiden van veranderingen.

Duur van de training

Deze training duurt één dag en je krijgt 3-4 weken na de training een persoonlijk vervolg in de vorm van een individueel coachgesprek. De training gaat door als er minimaal 6 deelnemers zijn en maximaal 9. We werken met twee trainers dus er is volop aandacht voor jouw vraag en leerwens.

Voorafgaand aan de training is er een telefonisch intake gesprek zodat we de training bij jouw wensen kunnen laten aansluiten.

Wat kost het

Deelname aan de training kost € 895,- (excl. 21 % btw) . Dit bedrag is inclusief trainingsmaterialen en locatiekosten en het individuele coachgesprek na 3-4 weken.

Heb je nog geen DISC profiel en wil je dus gebruik maken van een individueel coachgesprek waarin de theorie en jouw rapport wordt besproken dan adviseren we dat uiterlijk 2 weken voor de training te doen. De kosten hiervoor bedragen € 495,- (dat is inclusief persoonlijk gedragsanalyse van TSI ter waarde van € 215,- , trainingsmateriaal en exclusief btw).

Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om deze training in-company te organiseren.

Aanmelden?

Inschrijven kan via onderstaande link. Wil je meer informatie of even overleggen neem dan contact met me op.

Praktische informatie training:

Minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers

14 februari 2019 van 9.30 tot 17.00 uur

Locatie in de buurt van Utrecht