Team Kleurentraining (DISC)

Het creëren van een effectief team begint bij het creëren van vertrouwen. Zo voorkom je dat mensen onderpresteren en/of haantjesgedrag vertonen.

Vertrouwen begint bij jezelf en elkaar leren kennen. Wie is die ander? Wie ben ik in deze samenwerking? Welk ‘krachtenveld’ ontstaat er als we samen iets willen bereiken? Hoe worden we als team echt effectief?

In (management) teams zetten we regelmatig een Team-kleurentraining (op basis van DISC) in als hulpmiddel om elkaar (beter) te leren kennen, meer begrip en respect te krijgen voor de verschillende persoonlijkheden in het team, de communicatie te verbeteren en onderlinge irritaties en issues bespreekbaar te maken en aan te pakken.

Wanneer kiezen voor een Team Kleurentraining (DISC)?

  • Bij de vorming van een nieuw team zodat mensen elkaar snel beter leren kennen
  • Als je de onderlinge communicatie in een team wilt verbeteren
  • Voor het beter omgaan met en reduceren van conflicten en weerstand
  • Zodat je beter leert aansluiten op de behoeften van je klant, medewerkers en collega’s
  • Om de samenwerking tussen de verschillende teamleden minder stroef te laten lopen
  • Als een leuke en leerzame teambuildingsactiviteit

Aanpak

Afhankelijk van de doelstelling en de doelgroep kan deze training bestaan uit één tot vijf halve dag sessies. De invulling van de training en kosten worden in onderling overleg vastgesteld. Ben je geïnteresseerd in een team kleurentraining? We komen graag langs voor een oriënterend gesprek.

Resultaat team kleurentraining op basis DISC

  • Alle teamleden weten van zichzelf en elkaar wat hun sterke kanten zijn, welke talenten zij inbrengen en wat hun waarde is voor het team
  • Teamleden begrijpen elkaar beter, snappen waar irritaties en miscommunicatie vandaan komen en hoe ze de communicatie kunnen verbeteren
  • Het team heeft een gemeenschappelijke taal om gedrag bespreekbaar te maken
  • Op basis van de inzichten in de persoonlijke profielen en het teamprofiel bespreekt het team hun kracht en valkuilen bij de klus die zij gezamenlijk te klaren hebben. Ze maken afspraken over hun rolverdeling en manier van samenwerken zodat hun effectiviteit verbetert.

Meer weten

Petra Deen is gecertificeerd voor het gebruik van de DISC gedragsanalyse van DISC Insights – PeopleKeys Amerika. Wil je meer weten over de mogelijkheden van het DISC-model en bijhorend persoonlijk DISC profiel? Neem dan contact met ons op.

Petra is een deskundige en enthousiaste teamcoach die vanuit senioriteit situaties in het team kan aanvoelen. Een DISC kleurentraining is geen standaard programma, ze improviseert en switch naar wat nodig is om het doel van de dag te realiseren.”

Jildou van der Schaaf
P&O adviseur
Accell Nederland B.V.

Neem contact met ons op!

Helaas zijn we er nu niet, maar je kunt ons een e-mail sturen. Dan nemen we z.s.m. contact met je op!