Coaching on the job

Zelfs als je er zelf voor kiest om nieuw gedrag te leren en toe te passen vereist dat heel veel oefening en herhaling. Alleen bewustzijn en praten over de verandering is niet genoeg. Het motto is heel veel doen. Natuurlijk kunnen rollenspellen in een training helpen, maar het oefenen en experimenteren in de praktijk blijkt nodig om een duurzame gedragsverandering te realiseren.

Coaching on the job is een intensieve vorm van begeleiding die plaats vindt op de eigen werkplek, tijdens een vergadering, bij een presentatie, tijdens het werken met gasten of wat verder relevant is voor iemands functioneren.

In elke werksituatie gaan zaken heel goed en gaan zaken anders dan ze bedoeld waren. De coach observeert het functioneren en de dynamiek binnen de werkkring. Hoe gaat iemand om met collega’s en leidinggevenden of met klanten? De coach reageert direct op dat wat iemand doet, niet op wat hij zou willen doen.

Door feedback en spiegelen van gedrag maakt de coach de betrokkene bewust van ineffectief gedrag en valkuilen. Dat is heel concreet en herkenbaar voor de coachee. Het voordeel is dat er direct nieuwe vaardigheden uitgeprobeerd kunnen worden en er zo succeservaringen worden opgedaan.

Wanneer kiezen voor coaching-on-the-job?

  • Als je geen werktijd wilt verliezen, bestaande werkzaamheden gaan gewoon door
  • Als je wilt leren hoe je een nieuwe vaardigheid in jouw praktijk toepast
  • Als je een kritische blik /spiegel wilt op jouw manier van functioneren
  • Als een medewerker alleen werkt en er weinig zelfreflectie is
  • Als praktische aanvulling op een training
  • Als je niet houdt van rollenspellen
  • Als je sneller en gerichter resultaat wilt
  • Als je knelpunten en onduidelijkheden direct wilt oplossen

Aanpak

Coaching on the job is geschikt voor vrijwel alle functies. De duur en kosten van de coaching on the job wordt in onderling overleg vastgesteld.

Specificaties:

Aantal personen:

Datum:

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Helaas zijn we er nu niet, maar je kunt ons een e-mail sturen. Dan nemen we z.s.m. contact met je op!