Executive coaching

Hoe krijg je medewerkers zover dat ze een andere, noodzakelijke manier van werken omarmen? Enthousiast meedenken en meedoen?

Je team meenemen in verandering is complex. Zeker nu, terwijl iedereen praat over ruimte geven aan zelforganisatie, aantrekkelijk zijn voor nieuwe talenten en het loslaten van controlesystemen. Hoe zorg jij als leidinggevende dat je toch de bedrijfsresultaten realiseert binnen de kaders van procedures en regelgeving.

Afhankelijk van de context van een organisatie, de fase van ontwikkeling in je team en de taakvolwassenheid van je medewerkers moet op een andere manier leidinggegeven worden. Maar hoe doe jij dat? Want als je verandering wilt in je team start dat altijd bij jou, de leidinggevende. Wat is jouw aandeel in het huidige gedrag van je team. En hoe kan jij verandering creëren door jouw eigen gedrag te veranderen?

Om je rol als leidinggevende in de verandering te onderzoeken en goed op te pakken kan het effectief zijn om (ook) in een 1-op-1 setting aan het werk te gaan in een coachingstraject. In een maatwerktraject staat de vraag of gewenste verandering centraal. Je hoeft geen tijd te maken voor een lange managementopleiding maar we werken in de praktijk met jouw vraagstuk.

Wanneer kiezen voor executive coaching?

  • Als je je mensen wilt meenemen in een verandering, ook als je er zelf moeite mee hebt
  • Je meer openheid, initiatief en zelfstandigheid verwacht van je team
  • Je je team wilt helpen groeien in haar ontwikkeling naar zelfstandigheid
  • Je effectiever wilt leren omgaan met ‘lastige mensen’ in je team
  • Je effectiever wilt omgaan met gedoe en weerstand in je team
  • Als je wilt leren hoe je ervoor zorgt dat nieuw gedrag duurzaam toegepast wordt
  • Als je relaxter wilt omgaan met de druk vanuit de organisatie en je team

Aanpak

De duur en kosten van een coachingstraject worden in onderling overleg vastgesteld. Meestal hebben we met vijf gesprekken de gewenste uitkomst bereikt en kan de coachee zelf verder.

In de eerste sessie bepaal je met mij ontwikkelingsvragen en doelen, die we in de overige afspraken verwezenlijken door middel van praatsessies, ervaringsoefeningen, opstellingen of coaching-on-the-job.

Heb je geen behoefte aan een heel traject, en wel aan iemand die af en toe kritisch met je meedenkt? Boek dan een losse sessie. Of een serie van sessies met een strippenkaart.

We komen graag langs voor een oriënterend gesprek.

Specificaties:

Aantal personen:

Datum:

Bij Petra heb ik een persoonlijk coachtraject gevolgd. Petra is een ervaren en scherpe gesprekspartner en coach. Haar open wijze van communiceren, directe manier van feedback geven en de bij haar aanwezige theoretische kennis hebben mij geholpen om beter keuzes te maken vanuit mijn waarden en overtuigingen: ‘terug naar mijn bedoeling’. Super resultaat!”

Roelof Sneep
Commercieel Directeur
Synthra B.V.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Helaas zijn we er nu niet, maar je kunt ons een e-mail sturen. Dan nemen we z.s.m. contact met je op!